0 Läs mer >>
Lik väl till kräftfiske som till grillat eller ugnsstekt, sommar eller vintern så är alltid en aioli gjord från grunden det godaste. Därför tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept av just aioli, den passar till det mesta.
 
Alt.
Laktosfri
Glutenfri
 
  • 2 äggulor
  • 1,5 tsk dijonsenap 
  • 2-3 dl olja
  • Salt och peppar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • alt. en guntta citron 
 
Se först och främst till att alla ingredienserna är lika varma annars kan aiolin skära sig. Vispa äggulorna och dijonsenapen med elvisp. Tillsätt sedan oljan, lite, lite i taget samtidigt som du vispar. Använd den mängden olja som passar, beroende på vilken konsistens som önskas. Smaka sedan av med salt, peppar och pressad vitlök. Förvaras i kylskåp upp till ca. 3 dagar.

Aioli

0 Läs mer >>
Värmen har stått på väldigt länge nu och kalla svala drycker är ett faktum. Förutom vatten är iste en av mina favoriter när det är så pass varmt ute. Nog för att det har svalnat av lite i luften men snart är nog värmen tillbaka och där med också egen gjord iste. 
 
Alt,
Glutenfri
laktosfri
 
  •  5 tepåsar Earl Grey
  • 1 L vatten
  • 1 dl socker
  •  Saft från en citron
  • 1 citron
  • En drös is
Koka upp vattnet och låt tepåsarna dra i ungefär 5 minuter. Blanda ned sockret tills det har löst sig och låt vätskan svalna. Pressa i saften från en citron, servera tillsammans med citron bitar och is.

Iste med smak av earl...

0 Läs mer >>
Av nöt(choklad)bollarna jag gjorde här om dagen, var helt plötsligt en ny kreation på gång. Något riktigt gott näst intill godare än bara bollarna. En såkallad nötpop, en ny härlig variant av cakepops.
 
Alt.
Glutenfri
Sockerfri (välj en sockerfri choklad)
Till ca. 12 bollar
  • 1 dl mandlar
  • 8 st färska dadlar (utan kärna)
  • 3 msk kokos
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk mjölk
  • 50 g choklad (Alt. sockerfri)
  • Nötter, kokos eller strössel att dekorera med.
  • 12 st klubbpinnar
 
Mixa samman ingredienserna till bollarna och rulla degen till små chokladbollar. För nötbollar (utan choklad) skippa mjölken och chokladen. Trä sedan på en boll på varje pinne och smält chokladen över ett vattenbad. Dekorera sedan bollarna med strössel, choklad, nötter eller varför inte kokos. 

Nötpop