Aioli

Lik väl till kräftfiske som till grillat eller ugnsstekt, sommar eller vintern så är alltid en aioli gjord från grunden det godaste. Därför tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept av just aioli, den passar till det mesta.
 
Alt.
Laktosfri
Glutenfri
 
  • 2 äggulor
  • 1,5 tsk dijonsenap 
  • 2-3 dl olja
  • Salt och peppar
  • 2-3 klyftor vitlök
  • alt. en guntta citron 
 
Se först och främst till att alla ingredienserna är lika varma annars kan aiolin skära sig. Vispa äggulorna och dijonsenapen med elvisp. Tillsätt sedan oljan, lite, lite i taget samtidigt som du vispar. Använd den mängden olja som passar, beroende på vilken konsistens som önskas. Smaka sedan av med salt, peppar och pressad vitlök. Förvaras i kylskåp upp till ca. 3 dagar.

Kommentera här: